19 Апреля 2024 Пятница
 
Музыкальные новости

Ot Vinta видають альбом 'Потом і кров’ю'

17.05.2011
 

Українські рокабільники Ot Vinta презентують новий студійний альбом, що отримав назву «Потом і кров’ю». До платівки, на яку прихильники «гвинтів» чекали довгі чотири роки, увійшло 17 треків. Серед них вже відомі концертні хіти «Бабина тумба», «Потом і кров’ю», «Люблю», а також зовсім свіжі забійники – «У мене між ногами Україна» (пісня про велосипед «Україна»), «Гайда за журавлем», «Балада про сіль».

«Зазвичай ми не торкалися політики і писали легкі безтурботні пісні, проте на цьому альбомі вперше з’являться треки, в яких ми говоримо про те що накипіло. Тому альбом вийшов дуже різноманітним. Поряд із  відвертими злободенними піснями тут є ліричні композиції про кохання та балади», - розповідає фронтмен гурту Юрко Журавель.

Окрім власних авторських пісень, Ot Vinta додали до диску декілька кавер-версій. Родзинкою серед них є адаптація світового хіта «16 tons» - пісні про тяжке життя американських шахтарів, яку ще в середині минулого століття співав Теннессі Форд. «Ідею пісні нам підкинув казкар Сашко Лірник, він же адаптував текст українською, - говорить Юрко - Як це не дивно, переклад вийшов майже дослівним, бо пісня актуальна й досі – сьогодні нашим шахтарям живеться нічим не краще, ніж їхнім американським колегам на початку минулого сторіччя».

Також «гвинти» записали кавер-версії двох пісень «Вася Club» - «Ла ла ла» та «Шиди риди», та веселий і драйвовий варіант «Jingle Bells», що отримав назву «Новорічний дзинь».

Нагадаємо, що «Потом і кров’ю» стане четвертим студійним доробком Ot Vinta. Його попередник «Попереду» вийшов у 2006-му році. Наступного року музиканти видали першу в своїй дискографії збірку реміксів «Дупотряска».

Презентація платівки «Потом і кров’ю» відбудеться 26 травня у київському клубі Docker’s АВС. Початок концерту о 22:00.

Источник: music.com.ua
 
Комментарии Комментировать
 
Комментировать